A legnagyobb hazai

minősített jógaoktatókat összefogó közösség,

ahol Te is rivalda fénybe kerülhetsz!

Magadra ismersz?

Okleveles jógaoktató vagy és minden a fejedben van már hozzá, hogy átadd a tudásod, csak nem tudod hogyan?

Jövögetnek az óráidra, de szeretnéd, ha még többen járnának Hozzád?

Fontos számodra a minőségi jógaoktatás?

Örülnél, ha valaki támogatna benne, hogy egyre fentebb és fentebb juss?

Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni?

Akkor itt az idő, jelentkezz Tagnak!

Azon dolgozunk, hogy elfoglalhasd méltó helyed a hazai palettán és könnyen megtaláljanak, akiknek pont Rád van szüksége!

Mi vagyunk az egyetlen olyan szervezet, akik a jógát és a hazai jógaoktatókat képviseljük ?

Jógaoktatóként a jóga eredeti értékeit képviseljük és terjesztjük, ezt bizonyítja az is, hogy tagjaink kizárólag olyan oktatók lehetnek, akik megfelelnek a Nemzeti Jógaoktatói Minimumnak és mindannyian elfogadják a jóga meghatározását. Bár csak egy Egyesület vagyunk, mégis mi vagyunk azok, akik itthon, magyar nyelven jógafesztiválokat, jógakonferenciákat és szakmai továbbképzéseket szervezünk.

Akik összefogjuk és képviseljük a különböző jógaiskolákat, stúdiókat, oktatókat.

Jógaoktatóként neked egy támogató közösséget kínálunk, ahol együtt munkálkodunk azon, hogy a jóga hazai elismertségét emeljük.

Nézzük pontosan mi mindent kapsz a Tagsággal

Te is a támogatod a jóga ügyét, szerves része leszel az Egyesületünknek.

Támogató közösség

Végre olyan emberek között lehetsz, akik megértenek, akiknek hasonló az értékrendjük, akik változást szeretnének a világban és támogatják egymást.

Kedvezményes részvétel rendezvényeinken

A tagság előnyeit élvezve kedvezményesen tudsz részt venni rendezvényeinken.

Továbbképzéseken turbózhatod fel tudásodat

Folyamatosan tudod magad képezni, hogy egyre jobbá és jobbá válj, hogy még többet tudj adni a világnak magadból és a jógából.

A Tagi keresőben feltüntetünk

Miután Tag leszel, bekerülsz a jelenleg egyetlen hazai jógaoktató keresőbe. Lesz saját adatlapod, amit meg tudnak nézni az érdeklődők, látogatók.

Szakmai Közösséghez csatlakozás, támogatás

Egy fantasztikus közösség tagja leszel, ahol megkapsz minden támogatást és tudást.

Saját programjaidat, képzéseidet is feltüntetjük oldalunkon

Tagként lehetőséged van arra is, hogy aktuális programjaidat, képzéseidet feltüntessük weboldalunkon.

Jógatár – szakmai anyagok csak tagoknak

A Jógatár célja, hogy tagjaink tudják magukat képezni, hozzájussanak hasznos plusz információkhoz, tudjanak fejlődni. Ez egy belső tár, amihez csatlakozás után bármikor hozzáférsz. Itt találod meg a korábbi szakmai napok felvételeit, a tagjainknak szóló segédanyagokat.

Védjegyek használata, oklevél

A Magyar Jógaoktatók Szövetsége védjeggyel ellátott oklevelet ad ki minden jógaoktató, jógaszervezet és jógaoktató képzést és továbbképzést vezető tagjának, aki az MJSZ által előírt követelményeket teljesíti. Az oklevél tulajdonosa jogosult a minőségi védjegy használatára.

Ezzel segítjük elő, hogy a jóga iránt
érdeklődők…

R

szakmailag felkészült,

R

a gyakorláshoz ideális feltételeket megteremtő,

R
a jóga szellemiségét képviselő
… jógaoktató által részesüljenek elméleti és gyakorlati oktatásban.

Támogatunk Téged

Sok kiemelkedő jógaoktató van az országban, de a többségnek arra már nincs ideje, energiája vagy kerete, hogy az órák mellett foglalkozzon a marketinggel is. Ad-hoc módon jönnek hozzájuk ügyfelek. Mi segítünk benne, hogy könnyebben Rád találjanak, ráadásul támogatunk az utad során, hogy egy kiegyensúlyozott, boldog életet tudj élni, amiben a jógáé a főszerep.

Kik vagyunk és miért bízhatsz bennünk?

A Magyar Jógaoktatók Szövetsége átfogó célja a hazai jógaoktatók összefogásának és együttes fellépésének támogatása a minőségi jógaoktatás érdekében.

Az összefogással erősíteni az egység tudatot, a testvériséget a különbözőségek helyett. A minőség alatt a jóga ősi értékeinek megőrzését értjük a jógaoktatásban, mellyel hozzájárulunk az emberiség jólétéhez és a világbékéhez.

A Magyar Jógaoktatók Szövetsége 2006-ban alakult azzal a szándékkal, hogy minőségbiztosítási rendszert hozzon létre, amely segít eligazodni az egyes jógaoktatók és jógaoktató képzések sokszor nehezen összevethető színvonalának, képzettségi szintjének megítélésében.

Jógaoktatóként a jóga eredeti értékeit képviseljük és terjesztjük, ezt bizonyítja az is, hogy tagjaink kizárólag olyan oktatók lehetnek, akik megfelelnek a Nemzeti Jógaoktatói Minimumnak és mindannyian elfogadják a jóga meghatározását. Bár csak egy Egyesület vagyunk, mégis mi vagyunk azok, akik itthon, magyar nyelven jógafesztiválokat, jógakonferenciákat és szakmai továbbképzésesket szervezünk. Akik összefogjuk és képviseljük a különböző jógaiskolákat, stúdiókat, oktatókat. 

Jógaoktatóként neked egy támogató közösséget kínálunk, ahol együtt munkálkodunk azon, hogy a jóga hazai elismertségét emeljük. Az MJSZ mögött itt állok személyesen és örömmel fogadok minden, a jóga ügyét előbbre vivő gondolatot. Remélem, Téged is hamarosan tagjaink között köszönthetlek! Itt tudsz jelentkezni.

Az MJSZ a következő konkrét feladatok megvalósítását tűzi ki célul:

A

Külső partnerségeket épít a tradíciókkal, jógastúdiókkal, valamint a hazai jógaélet közszereplőivel.

A

Transzparens, mindenki által átlátható, rendszerszerűen felépített belső működést valósít meg.

A

Az Egyesület a jógaoktatói minősítés standardjainak létrehozásával egy jól dokumentált, objektív eljárási folyamatot hoz létre, a jógaoktatói minősítési kérelmeket elbírálja, és minősített oktatói nyilvántartás vezet.

A

Minimális, a jógára jellemző etikai követelményeket tartalmazó kódexet dolgoz ki.

A

A jógaoktatók és szervezetek területi nyilvántartásával, annak minél szélesebb körben történő publikálásával elősegíti, hogy minden érdeklődő megtalálja a hozzá legközelebb eső garantált minőségű jógaoktatást.

A

Marketing tevékenységet végez az Egyesület Minősített Oktatói Védjegy ismertségének és társadalmi elfogadottságának növelése érdekében.

A

Tradícióközi szakmai programokat szervez, ezzel megteremti egy tradíciókat összekötő szakmai hálózat alapjait.

A

A kezdő jógaoktató generáció számára szakmai támogatást nyújt.

A

Olyan programokat, előadásokat, műhelyeket szervez, melyek a jógaoktatói hivatás, mint szakma megvalósításában segítik a hazai jógaoktatókat.

A

Az oktatókat szakmailag támogatja a karma jóga szellemisége, és az ehhez kapcsolódó gyakorlati ismeretek átadásával.

A

Karitatív programokat szervez azok számára, akik jógázni szeretnének, de anyagilag ez nehézséget okoz nekik.

A

Rendszeres igényfelmérést, információgyűjtést végez a tagok körében az Egyesület munkájára vonatkozóan, és ez alapján saját tevékenységeinek körét és azok szerveződését folyamatosan továbbfejleszti.

Hozzánk nem kerülhet be akárki, csak aki megfelel az MJSZ alapszabályzatának!

Legyél Te is a belső kör tagja!

Ki lehet tag?

Szövetségünknek tagja lehet minden jógaoktató, jógaközpont vagy jógaszervezet, aki elfogadja az MJSZ alapszabályában megfogalmazott szellemiséget és megfelel az MJSZ által felállított elvárásoknak.

Figyelem! A tagságnak előfeltétele az Alapszabályzatban leírtaknak való megfelelés!

Kérlek, mielőtt jelentkezel, ezt figyelmesen olvasd át! Tag az lehet, aki megfelel az Magyar Jógaszövetség által meghatározott Nemzeti Jógaoktatói Minimumnak, ezt az Alapszabályzatunk tartalmazza. 

A főbb feltételek:

A

A jelölt tevékenysége, illetőleg ezen belül esetleges oktatási tevékenysége megfeleljen az  alapító okiratban foglalt feltételeknek.

A

Az egyesület céljaival egyetért, munkájával ezek eléréséhez tevékenyen hozzájárul.

A

Az egyesületi tagdíjat befizette és megfelel a követelményeknek.

*A 200 órás Nemzeti jógaoktató-képzettségi minimum szint tartalma:

Szükséges óra Elsajátítandó témák leírása
100 óra Aszanák, pránajámák, kriják, szanszkrit éneklés, és meditáció. Ez az óraszám tartalmazza mind a kivitelezés oktatását, mind pedig a gyakorlást is.
Szükséges óra Elsajátítandó témák leírása
20 óra A gyakorlatok bemutatásának alapelvei, a végrehajtás figyelése, segítség/helyesbítés, utasítások, oktatási stílusaok, sz oktatók és tanulók jellenzői, a tanulás folyamata
Szükséges óra Elsajátítandó témák leírása
20 óra Tartalmazza: A test anatómiáját és fiziológiáját (a test rendszerei, szervei, stb.) és az asztrális/energia/ finom anatómiát és fiziológiát (csakrák, nádik, stb.)
Szükséges óra Elsajátítandó témák leírása
10 óra Tartalmazza a tanuló oktatási tevékenységét, vagy más által tartott órán megfigyelői vagy segítői feladat ellátását.
Szükséges óra Elsajátítandó témák leírása
30 óra A választható órák tartalma a fenti öt kategóriából állhat össze. Azonban ez nem feltétlenül jelent szabad választást, mert ezeket az órákat az adott iskola által kihangsúlyozott területekre kell fordítani.
Szükséges óra Elsajátítandó témák leírása
Legalább 160 óra Jelenléti óra azt jelenti, hogy a tanuló fizikailag együtt van az oktatóval. Az oktató távollétében végzett tanulási órák lehetnek: előírt olvasás vagy házi feladat, felügyelet nélküli tanulócsoportok, részvétel megfigyelőként jógaórán stb.
Technika elsajátítás, gyakorlás

Szükséges óra

100 óra

Elsajátítandó témák leírása
Aszanák, pránajámák, kriják, szanszkrit éneklés, és meditáció. Ez az óraszám tartalmazza mind a kivitelezés oktatását, mind pedig a gyakorlást is.

Oktatási módszertan

Szükséges óra

20 óra

Elsajátítandó témák leírása
A gyakorlatok bemutatásának alapelvei, a végrehajtás figyelése, segítség/helyesbítés, utasítások, oktatási stílusaok, sz oktatók és tanulók jellenzői, a tanulás folyamata

Anatómia és fiziológia

Szükséges óra

20 óra

Elsajátítandó témák leírása
Tartalmazza: A test anatómiáját és fiziológiáját (a test rendszerei, szervei, stb.) és az asztrális/energia/ finom anatómiát és fiziológiát (csakrák, nádik, stb.)

Gyakorlati munka

Szükséges óra

10 óra

Elsajátítandó témák leírása
Tartalmazza a tanuló oktatási tevékenységét, vagy más által tartott órán megfigyelői vagy segítői feladat ellátását.

Választható

Szükséges óra

30 óra

Elsajátítandó témák leírása
A választható órák tartalma a fenti öt kategóriából állhat össze. Azonban ez nem feltétlenül jelent szabad választást, mert ezeket az órákat az adott iskola által kihangsúlyozott területekre kell fordítani.

Jelenléti órák (kontakt órák)

Szükséges óra

Legalább 160 óra

Elsajátítandó témák leírása
Jelenléti óra azt jelenti, hogy a tanuló fizikailag együtt van az oktatóval. Az oktató távollétében végzett tanulási órák lehetnek: előírt olvasás vagy házi feladat, felügyelet nélküli tanulócsoportok, részvétel megfigyelőként jógaórán stb.

A részletes Alapszabályzatot itt éred el, olvasd el a részleteket!

MJSZE tagi struktúra

Regisztrált tag

Magyarországon szerzett vagy nemzetközi oklevéllel, mely megfelel a Nemzeti jógaoktató-képzettségi minimum szintnek.
Amennyiben okleveled nem felel meg a Nemzeti jógaoktató-képzettségi minimum szintnek, de vállalod, hogy vizsgát teszel valamely az MJSZ által minősített jógaoktató-képző és továbbképző helyen.

Minősített Jógaoktató

Magyarországon, az MJSZE által minősített jógaoktató-képző és továbbképző helyen szerzett oklevéllel, vagy
Nemzetközi oklevéllel, a 11. pontban felsorolt és elismert tradíciókból, vagy
Különleges érdemek esetén megfelelő ajánlás birtokában az Oktatási és Szakmai Munkacsoporttól egyedi elbírálást lehet kérni. Ez alapján egyedileg indokolt esetekben az Oktatási és Szakmai Munkacsoport a minősített jógaoktatói címet megadhatja.

Minősített vezető Jógaoktató

Korábban már megkaptad a Minősített Jógaoktató címet és
Minimum öt éves jógaoktatói tapasztalattal és tevékenységedet a jógaszervezet vezetője felügyeli. Kivételt képez az orvosi anatómia és fiziológia tantárgy, amelyet orvosi diplomával vagy egészségügyi felsőfokú oklevéllel rendelkező, öt évnél kevesebb jógaoktatói tapasztalattal rendelkező jógaoktató is oktathat.

Minősített Jógaoktató Szervezet

Ahol csak olyan jógaoktató oktat, aki megfelel a minősített jógaoktató követelményeinek.

Minősített Jógaoktató-képző és továbbképző Szervezet

A képzés megfelel a Nemzeti Jógaoktató Képzettség Minimum követelményeinek

A képzésben legalább 1 fő vezető jógaoktató is részt vesz.

Csatlakozz Te is ehhez az Elit közösséghez!

Legyél a legjobbak között és élvezd a támogatásunkat!

Mostanra biztosan felmerült Benned a kérdés, hogy mindezt mennyiért is kapod meg, mennyibe kerül, hogy ennek az Elit közösségnek a tagja legyél? 

Nem fogod elhinni! Egy jelképes összegért tag lehetsz, ha megfelelsz a kritériumoknak és tovább erősíted a jóga jó hírét és a küldetésünket. Mindössze havi 500 Ft a tagsági díj jelenleg. Szóval irány a jelentkezés, várunk! 

A tagdíjat belépéskor, utána pedig minden év elején egy összegben lehet befizetni az évre.